Biljartlaken

Het biljartlaken als garant voor een soepel spel


Het belang van een goed biljartlaken mag niet onderschat worden. Dit is een component waarop men niet op mag sparen.


In feite helpt een goed biljartlaken om de ballen op de gewenste manier te spelen - daarom worden er ook verschillende eisen gesteld, afhankelijk van de spelvariant.


Des te belangrijker is het dat u weet waar u bij de aanschaf van een biljarttafel op moet letten, want in de markt vindt u zeer veel verschillende kwaliteitsniveaus.Van welk materiaal zijn biljartlakens gemaakt?


Over het algemeen zijn biljartlakens gemaakt van een mix van polyester en wol. De kwaliteit is (naast vele andere factoren) vooral afhankelijk van het respectievelijke aandeel: De meeste professionele tafels hebben biljartlakens van 90% wol en 10% nylon.


De kleur heeft geen invloed op het materiaal of de roleigenschappen, maar is slechts een kwestie van smaak.Snooker, carambole en poolbiljart - verschillende biljartlakens?


Afhankelijk van het type spel zijn er inderdaad verschillende biljartlakens. Snookertafels zijn meestal met iets dikkere lakens bespannen. Caramboletafels maken ook gebruik van biljartlakens met een hoger wolgehalte - vooral omdat hier een grotere nauwkeurigheid nodig is. In tegenstelling tot poolbiljart, worden de ballen bij dit spel niet hard gestoten en hebben ze geen hoge snelheid nodig.Biljartlakens van Biljart-Lissy


Neem graag een kijkje in onze biljartshop. Sinds 1993 maken wij biljarttafels van hoge kwaliteit. Voor de bespanning gebruiken wij daarbij alleen de beste biljartlakens:

Voor onze biljarttafels met leiplaat gebruiken we biljartlakens van Ivan Simonis. Voor onze biljarttafels met houten speelplaat gebruiken we iets dikkere lakens van het merk Hainsworth uit Groot-Brittannië. De biljartlakens van Hainsworth kunnen ook voor snookertafels gebruikt worden.


Onze snookertafels worden meestal bespannen met een snookerlaken van West of England Strachan Club of Tournament van Milliken, die al jaren bekend zijn voor de beste kwaliteit.


Zoals eerder vermeld, is bij het precisiespel carambole en een extreme nauwkeurigheid vereist. Daarom verwerken we hier carambolelakens van de topfabrikant Ivan Simonis uit België.