Biljarttafel kopen: Voor elk doel het juiste model

Veel mensen dromen van een eigen biljarttafel in hun eigen woning: Biljarten met de familie of regelmatig trainen om eindelijk de beste vriend te verslaan of het voorbereiden op professionele wedstrijden - en dat alles zonder het huis te hoeven verlaten. Dat klinkt toch zeker ook in uw oren zeer verleidelijk? Dan neem graag een kijkje in ons assortiment. Bij ons kunt u voor elke behoefte de juiste biljarttafel kopen.

Biljarttafels - zo individueel als de spelers

Voor de beste spelbeleving bieden wij u de meest mogelijke keuzevrijheid. Stel de biljarttafel samen die perfect bij u past: Kies uw perfecte tafelmodel afhankelijk van het type spel, de grootte of het design. U kunt de biljarttafel ook aan uw voorkeur aanpassen door te kiezen uit verschillende soorten hout of metaal en zelfs de kleur van het biljartlaken.

Biljarttafels per speltype

Wij bieden biljarttafels aan voor de drie meest voorkomende speltypes: Pool, snooker en carambole.


Poolbiljart

Dit zijn biljarttafels die meestal in cafés of biljartkroegen te vinden zijn. De afmetingen hebben altijd een verhouding van 2:1 tussen lengte en breedte, de tafelhoogte is 750 tot 850 mm. De maten en uitvoeringen zijn door internationale sportbonden genormd.


Snookertafels

Snookertafels verschillen in de eerste plaats van poolbiljarttafels omdat er een dikkere (wollen) stof als laken wordt gebruikt. Professionele tafels die voor wedstrijden geschikt zijn, hebben gewoonlijk een grootte van 12 ft. De uitvoeringen die u in onze webwinkel vindt, zijn kleiner en zijn dus ook geschikt voor gebruik in woningen.


Carambolebiljart

biljarttafels voor carambole zijn op aanvraag bij ons verkrijgbaar. Het verschil met de andere varianten is dat er geen gaten nodig zijn voor deze spelvorm. De caramboletafels zijn verkrijgbaar met een speelvlak van 180 x 90 cm, 210 x 105 cm en 230 x 115 cm.

Biljarttafels gesorteerd op grootte

Onze biljarttafels zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Daarom zijn ze meestal ook geschikt voor gebruik in kleinere ruimtes. Gewoonlijk wordt het speelvlak gemeten in Engelse voet (ft). Hieronder leest u ook hoe groot het veld in cm is. Wat u moet weten: Deze informatie betreft alleen de grootte van het speelvlak. De totale afmetingen van de tafel kunnen wel groter zijn. Deze staan in de productbeschrijving van de afzonderlijke modellen.

5 en 6 ft

Dit zijn de twee kleine biljarttafel-varianten. Ze zijn bijzonder geschikt als instapmodel. Dat betekent echter niet dat u met een tafel van deze grootte spelbeleving moet opofferen: De 5ft-tafel heeft kleinere pockets om een specifieke moeilijkheidsgraad te garanderen bij het potten van de ballen. Een tafel van 5 ft heeft een speelvlak van 160 x 80 cm, een 6ft-biljarttafel een speelvlak van 182 x 91 cm.

7 ft

Een biljarttafel van deze grootte kan als een middelgrote tafel worden beschouwd. Met een speelvlak van 198 x 99 cm is deze tafel net iets kleiner dan een wedstrijdtafel. Zo past hij weliswaar nog prachtig in een iets grotere ruimte, maar is hij ook geschikt voor ambitieuze spelers. Deze tafel is zeer geschikt voor wedstrijdtrainings.

8 en 9 ft

Biljarttafels zijn pas vanaf een grootte van 8 ft inzetbaar op officiële (poolbiljart-)wedstrijden. Deze exemplaren zijn dus professionele modellen. Het speelvlak van een 8ft-biljarttafel is 224 x 112 cm en van een 9ft-tafel 254 x 127 cm.

Kwaliteit en design: Biljarttafels met stijl

Onze biljarttafels hebben vooral een aantrekkelijk design. Daarom zijn ze ideaal voor gebruik in huis, zonder dat het er onbewoonbaar uitziet. Ze zien er echter niet alleen goed uit, maar zijn ook praktisch: In onze webwinkel kunt u biljarttafels kopen die in een handomdraai kunnen worden omgebouwd tot een eettafel. Hiervoor worden slechts drie gedeelde afdekplaten op het speelvlak gelegd. Nog makkelijker gaat dit met onze gepatenteerde draaibare biljarttafels: Hier wordt het tafelblad gewoon omgedraaid. Zonder veel kracht en in enkele minuten. Onze producten zijn voornamelijk ambachtelijk met de hand van massief hout vervaardigd.

Biljarttafels kopen bij Lissy

Ongeacht de grootte, het model of het type spel: In onze biljart-webshop vindt u zeker de juiste biljarttafel. U kunt het beste een kijkje in deze categorie nemen om het juiste model voor u te vinden.

Kijk ook in onze categorieën, misschien bent u geïnteresseerd in biljarttafels met specifieke functies: