Biljarttafel kopen: Voor elk doel het juiste model

Veel mensen dromen van een biljarttafel in hun eigen woonkamer: Biljarten met de familie of regelmatig trainen om eindelijk de beste vriend te verslaan of als voorbereiding op professionele wedstrijden - en dat alles zonder het huis te hoeven verlaten. Dat klinkt toch zeker ook in uw oren zeer verleidelijk? Dan neem graag een kijkje in ons assortiment. Bij ons kunt u voor elke situatie de juiste biljarttafel kopen.

Biljarttafels zo individueel als de spelers

Voor de beste spelbeleving bieden we zoveel mogelijk keuzevrijheid. Stel een biljarttafel samen die perfect bij u past: Kies uw perfecte tafelmodel afhankelijk van het type spel, de grootte of het design. Bovendien kunt u de biljarttafel aanpassen door te kiezen tussen verschillende soorten hout of metaal, en zelfs de kleur van het biljartlaken.

Biljarttafels op speltype

We bieden tafels voor de drie meest voorkomende biljartsoorten: Pool, snooker en carambole.


Poolbiljart

Deze biljarttafels komen het meeste voor in cafés of biljartkroegen. De afmetingen hebben altijd een verhouding van 2:1 tussen lengte en breedte, de tafelhoogte is 750 tot 850 mm. De maten en uitvoeringen zijn genormeerd en vastgelegd door officiële verenigingen.


Snookertafels

Snookertafels verschillen voornamelijk van biljarttafels, omdat ze een dikkere (wollen) biljartlaken hebben. Professionele tafels die voor wedstrijden geschikt zijn, hebben gewoonlijk een grootte van 12 ft. De uitvoeringen die u in onze webwinkel kunt vinden, zijn kleiner en daarom ook geschikt voor in huis.


Carambole

Caramboletafels zijn bij ons op aanvraag verkrijgbaar. Het verschil met de andere spelvarianten is dat er geen gaten nodig zijn voor deze spelvorm. Caramboletafels zijn verkrijgbaar met een speelvlak van 180 x 90 cm, 210 x 105 cm en 230 x 115 cm.

Biljarttafels op grootte

Onze biljarttafels zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Daarom zijn ze meestal ook geschikt voor gebruik in kleinere ruimtes. Gewoonlijk wordt het speelvlak gemeten in Engelse voet (ft). Hieronder leest u ook hoe groot het veld in cm is. Wat u moet weten: Deze informatie betreft alleen de grootte van het speelvlak. Hebt u plaats voor een grotere tafelmaat? De maten staan vermeld in de productbeschrijvingen van de afzonderlijke modellen.

5 en 6 ft

Dit zijn de kleine biljarttafelvarianten. Ze zijn bijzonder geschikt als instapmodel. Dat betekent echter niet dat u met een tafel van deze grootte uw spelbeleving moet opofferen: De 5ft-tafel heeft kleinere pockets om een specifieke moeilijkheidsgraad te garanderen bij het potten van de ballen. Een tafel van 5 ft heeft een speelveld van 160 x 80 cm en een 6ft-biljarttafel 182 x 91 cm.

7 ft

Een biljarttafel van deze grootte valt in de categorie van middelgrote tafels. Met een speelvlak van 198 cm x 99 cm is deze tafel net iets kleiner dan een wedstrijdtafel. Zo past hij weliswaar nog prachtig in een iets grotere ruimte, maar is hij ook geschikt voor ambitieuze spelers. Deze tafel kan prima worden ingezet voor oefendoeleinden ter voorbereiding van wedstrijden.

8 en 9 ft

Pas vanaf een grootte van 8 ft worden biljarttafels officieel toegelaten tot poolwedstrijden. Deze exemplaren behoren tot de professionele modellen. Het speelvlak van een 8ft-biljarttafel is 224 x 112 cm en van een 9ft-tafel 254 x 127 cm.

Kwaliteit en design: Biljarttafels met stijl

Onze biljarttafels zijn niet alleen van goede kwaliteit, maar hebben ook een aantrekkelijk design. Daarom zijn ze ideaal voor gebruik in huis, zonder dat het er ongezellig uitziet. Ze zien er niet alleen goed uit, maar zijn ook praktisch: In onze webwinkel kunt u biljarttafels kopen die in een handomdraai kunnen worden omgebouwd tot een eettafel. Hiervoor wordt slechts een driedelige afdekplaat op het speelvlak gelegd. Nog makkelijker gaat dit met onze gepatenteerde draaibare biljarttafels: Hier wordt het tafelblad gewoon omgedraaid. Zonder veel kracht en in enkele minuten. Onze producten worden voornamelijk van massief hout met de hand vervaardigd.

Biljarttafels bij Lissy kopen

Ongeacht de tafelgrootte, het model of het type spel: In onze biljart-webwinkel vindt u met zekerheid de juiste biljarttafel. U kunt het beste een kijkje nemen in deze categorie om het juiste model te vinden.

Blader ook door onze andere categorieën als u geïnteresseerd bent in biljarttafels met speciale functies: