Vragen en antwoorden


1. Met welk gereedschap wordt de biljarttafel afgesteld?
Al onze tafels worden afgesteld met stelschroeven onder de poten of met schroeven die zich direct onder het speelvlak bevinden. Bij sommige biljarttafels zijn beide opties mogelijk.

2. Biljarttafel verplaatsen: welke problemen kunnen zich voordoen?
Als u de biljarttafel verplaatst, kan deze uit balans raken. Voor een zo groot mogelijk speelplezier moet het speelvlak echter altijd nauwkeurig in balans zijn. Stel de tafel daarom na het verschuiven gewoon opnieuw af.

3. Kan de biljarttafel zonder problemen worden opgetild?
Ja. De hoogte kan wel worden ingesteld met behulp van schroeven aan de biljarttafel. U kunt echter ook iets onder de poten plaatsen om de tafel nog meer te verhogen.

4. Kunnen er krassen op mijn houten vloer ontstaan als ik de tafel verplaats?
Nee, over het algemeen gebeurt dit niet. Wij voorzien alle biljarttafels van vilt, zodat er geen krassen kunnen ontstaan op houten vloeren. Om de biljarttafel te verplaatsen, raden wij u echter aan deze op te tillen.

5. Waar vind ik de afmetingen? Maakt u ook biljarttafels op maat?
Alle afmetingen van onze biljarttafels vindt u in de beschrijving. Onze biljarttafels zijn verkrijgbaar in de maten 5 tot 9 voet (ft). Dit zijn standaard maten die specifiek zijn aangepast aan de verschillende soorten biljart, andere maten bieden wij daarom niet aan.

6. Waarvan worden de biljarttafels en meubels gemaakt?
De materiaalsoorten van onze biljarttafels en onze barmeubels staan in de artikelbeschrijvingen.

7. In welke kleuren zijn de meubels verkrijgbaar?
Wij produceren onze meubels volgens ons kleurenpalet. Op verzoek sturen wij u graag ons kleurenpalet toe.

8. Waaraan herken je het verschil tussen een houten speelplaat en een leiplaat?
Het verschil zit in het tempo van de ballen. Een houten plaat is altijd bekleed met een dikker laken, waardoor de snelheid van de ballen meer vertraagt. De leiplaat zorgt voor meer dynamiek: Hij is met een dunner laken bekleed en laat de ballen veel sneller rollen.

9. Waar komen de witte punten op het speelvlak vandaan? Is dit normaal?
Door het contact van de bal met het laken, vooral bij het aanstoten, ontstaat veel wrijving die elke keer een klein wit puntje op het laken achterlaat. Als het aantal puntjes op uw biljarttafel te veel wordt, overweeg dan kwalitatief betere ballen te kopen.

10. Hoe wordt de tafel verpakt? Hoe groot zijn de verpakte delen?
Onze meubels worden zowel in folie als in karton verpakt. De biljarttafel bestaat meestal uit een frame, een draagplaat die met het frame is verbonden en een speelplaat.
Onze woonkamermeubels worden meestal kant-en-klaar opgebouwd geleverd.


11. Hoe worden de afdekplaten bewaard? Waar laat ik de afdekplaten tijdens het spel?
De afdekplaten kunnen met behulp van een 3-delige houder aan de muur worden bevestigd of onder tafel op een inklapbare houder tegen meerprijs worden opgeborgen .

12. Hoe lang is de levertijd?
De levertijd is 6 tot 8 weken.

13. Hoe lang duurt het opbouwen van een biljarttafel?
Uw biljarttafel wordt door onze medewerkers voor u opgebouwd. Daarvoor hebben ze meestal tussen 1 en 3 uur nodig. Bij een moeilijk toegankelijke montageplaats kan dit wat langer duren.

14. Kunnen uw medewerkers de biljarttafel alleen dragen?
Onze medewerkers kunnen conventionele biljarttafels tot 7ft zonder leiplaat alleen dragen. Voor grotere en draaibare biljarttafels hebben we 2 sterke helpers nodig.

15. Trap te smal? En nu?
Er zijn speciale meubelliften waarmee ook biljarttafels over het terras, het balkon of een groot raam naar binnen gebracht kunnen worden. De kosten van de meubellift zijn voor rekening van de klant.

16. Hoe lang is de garantie?
De garantieperiode voor al onze meubels is 2 jaar. Dit geldt ook voor de aftersales-service.

17. Is het bij ruimtegebrek beter om een kleinere biljarttafel te bestellen?
Ja. Voordat u probeert met onhandige kleine keuen te spelen, kunt u beter een kleinere biljarttafel bestellen. Bij het biljarten is de lichaamshouding bij het uitvoeren van een stoot erg belangrijk en een goede houding bereikt u alleen met voldoende lange keuen.

18. Waarvoor zijn de metalen puntjes op het frame?
Dat zijn de zogenaamde oriŽnteringspunten. Ze helpen de biljartspeler tijdens het spel bij het vinden van de juiste hoek.

19. Kan ik u een monster van mijn meubels sturen zodat u mijn biljarttafel in dezelfde kleur maakt?
Nee, we kunnen de meubels alleen produceren in de door ons aangegeven kleuren.

20. Heb ik speciale verzorgingsproducten nodig voor de meubels?
Nee, het is voldoende om gebruikelijke, siliconenvrije verzorgingsproducten te gebruiken.

21. Biedt u hulp bij verhuizingen aan?
Ja, wij staan altijd voor u klaar. Laat ons gewoon de randgegevens weten en wij maken een offerte voor u.

22. Vind ik bij u ook de bijpassende stoelen voor de biljarttafel?
Ja, bij ons vindt u alles rondom biljarttafels. Ook woonkamermeubels, fauteuils, zitbanken en nog veel meer.

23. Hoe zwaar is de biljarttafel? Kan de tafel mijn vloer beschadigen?
De tafels wegen tussen 200 kg en 500 kg, dat is meestal geen probleem voor de vloer. De vloer mag echter in geen geval wiebelig zijn.

24. Bij het opbouwen werden op het speelvlak geen kop- of voetpunt gemarkeerd. Is men dat vergeten of zijn er bepaalde redenen voor?
De punten op het speelvlak zijn niet nodig, u kunt de oriŽntatiepunten op het frame gebruiken.

25. Bij de uitvoering met 3-delige afdekplaat vinden we het erg jammer dat de platen bij het samenschuiven niet 100% afsluiten. Wij vrezen dat als men de tafel daadwerkelijk als eettafel gebruikt en er iets op morst, de vloeistof dan tussen de spleten op de plaat loopt, wat zeer jammer zou zijn. Zijn er geen betere mogelijkheden om de platen met elkaar te verbinden?
Om te voorkomen dat het laken met vloeistoffen in aanraking komt, raden wij aan om een folie tussen het speelveld en de afdekplaat te leggen. Deze oplossing is in de meeste gevallen voldoende.

26. Hoe kan ik een framekleur kiezen zonder te weten hoe de kleuren er in het echt uitzien?
Wij bieden de tafels in RAL-kleuren aan. Deze zijn internationaal genormd en u kunt deze kleuren in vrijwel elke bouwmarkt bekijken.

27. Welke tafelgrootte raadt u aan? We zijn momenteel nog flexibel, omdat we in de planningsfase van onze biljartruimte zijn. We zijn allemaal geen professionals, maar hobbyisten/beginners.
Ons advies is altijd minimaal een tafel van 8ft-wedstrijdformaat. We begrijpen dat niet iedereen zoveel plaats heeft of zoveel plaats alleen voor de tafel wil inplannen. Principieel raden wij altijd de grootte aan waarbij u met 147 cm lange keuen kunt spelen. Hoe minder ruimte en hoe kortere de keuen, hoe minder speelplezier.

28. Is er bij de tafels ook balterugloop mogelijk, of zinvol?
Bij onze tafels hebben we nog nooit een balterugloop geÔnstalleerd. We kunnen onze tafels alleen zonder balterugloop bouwen.

29. Levertijd?
De levertijd is 6 tot 10 weken. De levertijden zijn afhankelijk van onze bedrijfsvakantie (laatste 2 weken in juli), Pasen en Kerstmis. Ook een uitvoering in roestvrij staal of een individuele RAL- of NCS-lak verlengt de levering met 2 weken. Bij de bestelling wordt u geÔnformeerd over de kalenderweek waarin de levering mogelijk is.

30. Wat gebeurt er bij de draaibare biljarttafels met de gepotte ballen?
In een gat passen 2-3 ballen. De ballen moeten na het potten uit de gaten worden gehaald.

31. Hoe werkt de vergrendeling bij draaibare biljarttafels?
Aan elke lange zijde van de tafel zijn 2 plaatsen waar kegelvormige schroeven zitten, die ingedraaid kunnen worden. De tafel moet door een persoon worden ingeklapt en op deze 4 plaatsen worden vergrendeld.