Poolkeuen: Zo individueel als zijn spelers

Poolbiljart, snooker of carambole - het is slechts een kleine selectie van de talloze spelvormen van biljart. Belangrijk voor een goed spel, ongeacht het type spel: De juiste keu.


Een eigen poolkeu biedt een aantal voordelen: Zo speelt u bijvoorbeeld altijd met een biljartstok die ideaal is afgestemd op uw eigen manier van spelen. De slijtage is beperkt tot slechts één persoon, zodat uw keu een langere levensduur heeft dan de keuen die u in openbare biljartcentra vindt. Afgezien van het feit dat u zo de mogelijkheid hebt om een echt juweel aan te schaffen!


Hieronder vindt u meer informatie over poolbiljart en de keuen die in deze categorie verkrijgbaar zijn.

Hoe speelt men eigenlijk poolbiljart?

Poolbiljart is de meest bekende spelsoort in Duitsland. Waarschijnlijk hebt u het zelf al eens in een biljartcafé of andere clubs gespeeld.

Sterk vereenvoudigd uitgelegd: Bij poolbiljart wordt met een keu een witte bal doelgericht aangestoten. Met deze bal moeten gekleurde ballen volgens bepaalde regels in zes gaten (zogenaamde pockets) worden geschoten. Bij poolbiljart kan ook in verschillende disciplines worden gespeeld.

Poolkeuen: Wat is het verschil met andere keuen?

Het belangrijke verschil tussen poolkeuen en andere keuen is de zogenaamde pomerans. Dit is het puntje van de keu, het enige deel dat de witte bal raakt. Bij poolbiljart heeft de pomerans een diameter van ongeveer 12-13 mm. Daarmee is ze groter als bijvoorbeeld de snookerkeu (9-10 mm). De reden is dat de poolballen ook groter zijn dan die bij snooker.

Ons assortiment keuen voor poolbiljart

In onze webshop vindt u een reeks poolkeuen in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Kies tussen verschillende ontwerpen, kleuren en vooral maten en gewichten - afhankelijk van de eisen waaraan een keu voor u moet voldoen.


Als u uw keu vaak wilt vervoeren, is een model met een schroefdraad misschien het juiste voor u: Deze kunt u in een handomdraai uit elkaar schroeven en daardoor krijgt u twee kleinere helften. Met de passende biljart-foedraal zorgt u ervoor dat u uw equipment veilig van A naar B kunt vervoeren. Neem een kijkje in de betreffende categorie.