Biljarttafel: Hoe vind ik de perfecte maat?

De maten van biljarttafels worden doorgaans uitgedrukt in (Engelse) voet. De informatie heeft echter alleen betrekking op het speelvlak. Afhankelijk van het gekozen model kan de totale afmeting van de tafel afwijken. Daarom is het belangrijk dat u ook op de totale afmetingen let. De lengte van de tafel staat daarbij altijd in verhouding tot de breedte 2:1.


Ter oriëntatie: 1 voet = 30,48 cm.

De exacte afmetingen van de verschillende speelvlakken worden hieronder in meer detail beschreven.


De belangrijkste vuistregel bij het opzetten van een biljarttafel: Aan elke kant tussen tafel en de muur is minstens 1,5 m afstand nodig. Anders stoot u steeds met uw queue tegen de muur en kunt zo niet ongestoord biljarten.

Welke maten biljarttafels zijn verkrijgbaar?

In onze biljartwinkel bieden wij biljarttafels in de meest gangbare maten. Om u een klein overzicht te geven, vatten wij deze hieronder kort samen.

Kleine tafel voor weinig ruimte: 5ft- en 6ft-biljarttafels

Niet iedereen heeft in zijn woning voldoende plaats voor een eigen biljartkamer. 5ft- of 6ft-tafels kunnen echter ook goed worden geïntegreerd in het interieur van de woon- of eetkamer. U hebt dus de mogelijkheid om een compacte biljart-versie in huis te halen. Een kleinere biljarttafel is vooral geschikt als instapmodel, wat echter niet hoeft te betekenen dat geoefende spelers zich met een tafel van deze grootte gaan vervelen: De 5ft-tafel heeft kleinere pockets om de moeilijkheidsgraad te behouden.


Het speelvlak van een 5ft-tafel is 160 cm x 80 cm, en bij een 6ft-model zijn het 182 cm x 91 cm.

De middelgrote 7ft-biljarttafel

Een biljarttafel van 7 ft hoort tot de middelgrote modellen. Hij is ietsje kleiner als de standaardmodellen, maar nog steeds geschikt voor ambitieuze spelers om zich voor te bereiden op wedstrijden.


Onze 7ft-biljarttafels hebben een speelvlak van 198 cm x 99 cm.

Professionele tafels voor thuis: 8ft- en 9ft-biljarttafels Bij professionele wedstrijden wordt er uitsluitend op 8ft- of 9ft-biljarttafels gespeeld. Bij poolbiljart is een 8ft-tafel de minimummaat bij kampioenschappen.


8 voet komt overeen met een grootte van 224 cm x 112 cm, bij 9ft-modellen is het speelvlak 254 cm x 127 cm groot.

Speciale biljarttafels in geselecteerde maten

Het assortiment van biljarttafels van Lissy wordt niet alleen gekenmerkt door hoge kwaliteit, maar ook door functionaliteit. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen om dit hobby ook in de eigen vier muren te kunnen spelen. Daarom ontwikkelen we biljarttafels die u met enkele handgrepen kunt omwisselen in een eettafel. Voor dit doel zijn onze gepatenteerde, wentelbare biljarttafels bijzonder geschikt. Bespaar ruimte door uw tafel om te wisselen wanneer u dat voor een specifiek doel nodig hebt. Deze praktische modellen zijn verkrijgbaar in de maten 5 ft, 6 ft en 7 ft.


Als u de biljarttafel niet in huis wilt of kunt plaatsen, is een outdoor-model wellicht de juiste keuze voor u. Onze weerbestendige outdoor-modellen zijn beschikbaar als 7ft-tafels.

Biljarttafels in verschillende maten van Biljart Lissy

Niet elk biljarttafelmodel is beschikbaar in elke maat. Dat ligt vooral aan het feit dat we ons best doen om grootte en functionaliteit van onze tafels aan elkaar aan te passen. Neem graag een kijkje in het assortiment van onze biljartshop: Als u al een biljarttafel hebt, kunt u bij ons ook keuen en biljartballen kopen. Bij vragen helpen wij u graag.