Snookertafel: verschillen met poolbiljart


Ook in Duitsland wordt snooker steeds populairder. Hoewel deze biljartvorm met poolbiljart verwant is, stelt het extra hoge eisen aan de tactiek en technische mogelijkheden.


Men speelt het met 52,5 mm ballen, terwijl poolballen een diameter van 57,2 mm hebben. Snookerkeuen verschillen vooral van poolkeuen door het verschillend geprofileerde onderdeel van de keu en een kleinere pomerans (top). Snookertafels zijn aanzienlijk groter dan biljarttafels, vooral bij wedstrijden.Snookertafels in wedstrijdformaat


Een snookertafel van wedstrijdformaat is 12 ft groot en heeft een speelveld van 3556 x 1778 mm. Hij is voorzien van een 5-delige leiplaat met een dikte van 45 mm en een dergelijke snookertafel heeft dan een gewicht van bijna 1.500 kg.


Bij een snookertafel worden andere banden gebruikt: Ze hebben een andere vorm, de hoogte is ontworpen voor 52,4 mm-snookerballen. Bovendien is de snookerband iets “zachter”. Dat ligt eraan omdat men bij snooker meestal met minder harde stoten speelt dan bij poolbiljart.


Het is ook typisch voor een snookertafel dat de banden aan de gaten zijn afgerond. De gaten zijn dus nauwer en beter geschikt voor de kleinere snookerballen.


De snookerlakens zijn gemaakt van een hoogpoligere, bijzonder dikke stof van 100% wol. Zo worden de ballen iets afgeremd - bij snooker moeten de ballen namelijk niet snel maar nauwkeurig rollen.


Snookertafels zijn voorzien van speciale markeringen en lijnen die een exacte uitlijning van de ballen aan het begin van het spel mogelijk maken. Snookertafels hebben geen oriëntatiepunten op het frame. Bovendien is er voor een snookerspel nog een scorebord nodig.Snookertafels voor thuis


Het plaatsen van een 12ft-tafel in de eigen woning is voor de meeste mensen best een uitdaging. Het is natuurlijk wel fascinerend om ook thuis snooker op wedstrijdniveau te kunnen spelen. Houd er echter rekening mee dat zo'n snookertafel redelijk groot is - en dat er een bewegingsruimte van minimaal 1,5 m om de tafel nodig is.


Biljart-Lissy wil niemand de speelbeleving in zijn eigen vier muren wegnemen.


Om deze reden vindt u in onze webwinkel snookertafels in de volgende maten:
 • biljarttafel 5 ft

 • biljarttafel 6 ft

 • biljarttafel 7 ft

 • biljarttafel 8 ft

 • biljarttafel 9 ft
 • Deze varianten zijn vooral bedoeld voor enthousiaste snookerfans die thuis graag ook bij weinig ruimte snooker willen spelen. Met wat kleine beperkingen kan men ook pooltafels gebruiken om te snookeren.


  Onze tip voor de kleinere tafels: zet niet alle rode ballen in zodat u meer ruimte op het speelveld hebt.  Eet- of snookertafel? allebei!


  Vooral snookertafels in de formaten 5ft, 6ft en 7ft zijn optimaal geschikt als eettafel. Biljart-Lissy produceert deze tafels op aanvraag in twee verschillende varianten: Met een driedelig tafelblad waarmee het speelveld wordt afgedekt of als draaibare variant.


  Ons doel is dat de snookertafel, wanneer deze is omgebouwd, visueel nauwelijks te onderscheiden is van een gewone eettafel.


  Typisch voor een snookertafel zijn de afvoerrails voor de ballen. Bij snooker speelt men met de ballen verder, die al in het gat zijn gerold. De afvoerrails maken het wegnemen van de ballen makkelijker - maar omdat ze bij een eettafel-functie zouden storen, monteren wij ze niet.

  Snookertafels in verschillende uitvoeringen bij Biljart-Lissy


  U ziet: ook thuis hoeft u in geen geval af te zien van een kwalitatief hoogwaardige snookertafel. Neem graag een kijkje in ons assortiment van biljarttafels. Naast het gebruik van hoogwaardige materialen zorgen wij ook voor een aantrekkelijk design van onze producten, zodat onze meubels bij u thuis een echte blikvanger zijn.